Beslenme düzeninin varis tedavisine olumlu etkileri olur mu?

Düzenli egzersiz gibi, diyet de birçok sağlık sorununa cevaptır. İçi sağlıklı bir vücut, dışarıdan da sağlıklı görünecektir. Vücudunuz için harika antioksidan kaynakları olan C ve E vitaminlerini içeren yiyecekleri dahil edin. Damarlarınızı güçlü tutmak için kollajen ve elastin üretimi için C Vitamini gerekir. E vitamini alımı damarları daha az örümcek gibi gösterebilir.

Kabızlığı önlemeye ve damarlarınızdaki baskıyı azaltmaya yardımcı olduklarından, lif bakımından zengin yiyecekleri yeteri kadar tüketmeye özen gösterin. Yulaf, keten tohumu, bezelye, fasulye, elma ve tam tahıllı yiyecekleri öğünlerinizde daha fazla tercih edin.

Kötü alışkanlıklar, egzersiz eksikliği, dengesiz bir diyet ve tembel bir yaşam tarzı, şişkin damarlara sahip olmanıza neden olabilir. Bacaklarınıza çok fazla baskı uygulamaktan kaçınmak için kilonuzu kontrol edin.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Varis pıhtıya yol açar mı?

Varisin neden olabileceği en önemli sorun varislerin içinde pıhtı oluşması (tromboflebit) dır. Variste pıhtı olma olasılığı ortalama dir. Varisli damarlar içinde kan akımı yavaşladığı için diğer bazı faktörlerinde etkisi ile pıhtı oluşabilir. Ağrı, k

Devamını Oku
Laser ve RF çağında ameliyat artık demode bir tedavi midir?

Hayır. Ameliyat yani yetmezlikli safen toplardamarının kasıktan bağlanıp, çıkarılması işlemi en klasik yöntemdir. Diğer yöntemler kesi yapılmadan hastaya daha az rahatsızlık vermek için geliştirilmişlerdir. Ameliyattan sonraki ilk aylar laser yada ra

Devamını Oku
Varisli Hastaların Yaşamlarında Dikkat Etmesi Gerekenler

Gerek varisli hastalar gerekse varis tedavisi olmuş hastalar yaşamlarına dikkat etmeleri gereken bazı unsurlar vardır.

Devamını Oku