Damar Hastalıklarında Balon Uygunluğu

Balon uygun olmadığı ya da çok daha uzun tıkanıklıklarının söz konusu olduğu durumlarda stentlerin kullanılması bazen yapay damarla kaplı olan stentlerin kullanılıyor olması aslında tıkalı olan damarların açılmasına bu sayede herhangi bir engelle karşılaşmamadan çok rahat bir şekilde yürüyerek hastanın hayatını sürdürmesine yardımcı olabilecektir. Bu nedenle tıkalı olan damarın açılması, hastanın yaşam kalitesini artıracak en önemli tedavi seçeneğidir. Bu tür tedavi yöntemleri eğer uygun değilse ve hasta da ağrıdan çok fazla yakınıyor ise yürüme mesafeleri çok kısa mesafelere düşmüşse böyle durumlarda baypas cerrahisi de bir diğer önemli tedavi yöntemidir.

Bununla beraber hastalardaki bu tür tedavileri uyguladıktan sonra şeker hastalığı gibi kolesterol yüksekliği gibi veya sigara gibi bu tür etmenleri ortadan kaldırılacak diğer uygulamaları yapıyor olmaları, doktorların önermiş oldukları ilaçları kullanıyor olmaları tıkalı damarların açılmış olmasını ve açık kalmasına bu sayede hastaların yaşam kalitesinde bir sorunla karşılaşmadan devam etmelerine yardımcı olmaktadır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Toplardamar Tıkanıklıkları ve Tedavisi

En sık toplar damarlar içerisinde pıhtı oluşması sonucunda ortaya çıkan bir sorundur.

Devamını Oku
Damar Tıkanıklığında Belirtiler Nasıldır?

Bacak damar tıkanıklığı çok ciddi sonuçları olabilen önemli bir hastalıktır.

Devamını Oku
Toplardamar Tıkanıklığının Tedavisi Nasıldır?

Toplardamar Tıkanıklığının, pıhtı oluştuğu zaman eğer tedavi edilmemiş ise yıllar sonra ortaya çıkabilen veya aylar sonra ortaya çıkabilen ciddi problemler ortaya çıkarır.

Devamını Oku