Makaleler

Atardamar Dolaşımı

Atardamarlar (arterler) kalpten aldıkları kanı dokulara ileten özel damarlardır. Atardamarlar toplardamara göre daha kalın duvarlı, daha yüksek basınçlara dayanabilen, eşlik eden toplardamara göre daha dar damarlardır.

Devamını Oku
Toplardamar Dolaşımı

Atardamarların dokulara götürmüş olduğu (bol oksijenli yada temiz) kanın dokular tarafından kullanıldıktan sonra (kirli kanın) tekrar kalbe iletilmesini sağlayan damarlara toplardamar (ven) ismi verilir

Devamını Oku
Ankara Damar Cerrahisi

Kalp ve damar hastalıkları; günümüzde pek çok insanın yaşadığı ciddi problemler arasındadır.

Devamını Oku
Damar Hastalıklarında Ayak Bakımı

Damar hastalığı varlığında ayak bakımı çok büyük bir önem taşır. Özellikle şeker hastalığı en önemli bacak kesilme nedenidir. Bu nedenle damar hastalığı yada şeker hastalığı olan kişilerin ayaklarına özel önem göstermeleri gereklidir.

Devamını Oku
Damar Hastalıklarında Erken Tanı

Bu nedenle damar hastalığı riski bulunan kişilerin tarama programları ile damar hastalıkları açısından kontrolden (check-up) geçirilmeleri önemlidir. Aşağıda önemli damar hastalıklarına ait erken tanı programları yer almaktadır.

Devamını Oku
Şeker Hastalığında Ayak Yarası Bakımı

Şeker hastalarının yaklaşık inde ayak tabanında yaralar açılır. Ayakta yara olan hastaların %6 sı ise yaranın enfekte olması yada yaraya ait diğer sorunlar nedeni ile hastaneye yatırılır.

Devamını Oku
Yüksek Kolestrolün Tedavisi

Yaşlandıkça kolesterol damarlarımızda birikir ve kalp krizi, inme ve diğer damar tıkanıklıkları yönünden risk oluşturur. Bu nedenle kalp kirizi, inme ve ölümün engellenebilmesi için kolesterolün düşürülmesi çok önemlidir.

Devamını Oku
Damar Hastalıkları ve Risk Faktörleri

Damar hastalığının nasıl geliştiği halen tam olarak anlaşılabilmiş değildir, ancak bir kez meydana geldiğinde onu tersine çevirmek ve tamamen durdurmak olanaksızdır.

Devamını Oku
Kadınlarda Hangi Durumlarda Varis Görülür?

Varis, yeni yaşam koşulları doğrultusunda çağımızın en yaygın görülen sorunlarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Devamını Oku
Varis Probleminden Korunma Yolları

Varis problemi, yetişkin nüfusun yaklaşık olarak %15-20’sini etkilemekte ve kadınlarda erkeklere oranla 4 kat daha fazla gözlemlenmektedir.

Devamını Oku