Nüks Varis Nedir?

Nüks varis, varis tedavisindeki en tartışmalı alanlardan birisidir. Genellikle önceki zamanlarda yapılmış olan tedavinin başarısızlığı sonucunda ortaya çıkmaktadır. Ve tedavideki başarısızlık büyük randa tedaviyi yapan biz hekimlere bağlıdır. Genellikle ultrasonun kullanılmadığı yapılan tedavinin eksik kaldığı durumlarda ortaya çıkan nüks varis günümüzde eğer doğru tedavi uygulanırsa büyük oranda ortadan kaldırabilmektedir. Nüks varis olan hastada yapılması gereken şey doğru bir şekilde, titiz bir şekilde ayakta dublör ultrasonun yapılması tıkanıklık olmadığını ya da kaçak olup olmadığını belirlenmesi ve daha önceki tedavide bir eksik olup olmadığını belirlenmesidir.

Bundan sonra yapılması gereken işlem eksik olan kısmın tamamlanması varsa bir tıkanıklığın düzenlenmesi ya da yeni bir varis oluşumu söz konusu ise yeni bir varis oluşumunun usule uygun bir şekilde uygun bir tedavidir. Bu çerçevede nüks varis tedavisinde lazer, radrofrekans, yapıştırıcı ve köpük rahatlıkla kullanılabilecek tedavi seçeneğidir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Büyük varislerde lazerle tedavi yöntemi uygulanabilir mi?

Devamını Oku
Varis Tedavisinde En Uygun Tedavi Seçeneği

Günümüzde varisin tedavisinde birçok tedavi yöntemi uygulanmakta bunların her birinin diğerine avantajı ve dezavantajı söz konusudur.

Devamını Oku
Erkeklerde varis tedavisi nasıl uygulanır?

Devamını Oku