Şeker yarası bitkisel yöntemler ile tedavi edilebilir mi?

Şeker yarasının tedavisi hastanede doktorlar tarafından yapılmalıdır. Şeker yarası için antibiyotikler ve diğer reçeteli ilaçlar dahil olmak üzere birkaç farklı tedavi yöntemi vardır. Ancak, bu türler pahalı olabilir ve istenmeyen bazı yan etkileri olabilir. Şeker yaralarını iyileştirmek isteyen birçok kişi doğal olarak ayurveda, homeopatik veya diğer doğal ilaçlarla da başarı sağlamıştır.

Çin tıbbı ve bitkisel tedaviler Batı kültüründe son zamanlarda popüler olmuş olsa da, diyabetik ayak ülserleri için çeşitli bitkisel tedaviler ve homeopatik ilaçlar vardır. Aloe veranın, iltihap ve ağrıyı azalttığı gösterilmiştir. Aloe vera ayrıca güneş yanıklarını tedavi etmek için de kullanılır. Öte yandan WinViVo Healing Balm, ayak ülserlerini iyileştirmeye yardımcı olduğu gösterilen topikal bir merhemdir. Kamelya yağı ve ağaç şakayık kabuğu, coptis kökü ve ravent kökü özlerinden elde edilir. Hepar Sulphuris Calcareum, telaffuzu zor olsa da, yaranın ülserindeki irin önlenmesine de yardımcı olabilir, bu da yaranın daha fazla tahriş olmasını önler. Balın iltihabı azaltmak ve zararlı bakteri üremesini önlemek gibi birçok terapötik faydası vardır. Çoğu zaman balı doğal bir ayak ülseri ilacı olarak kullanmak isteyenler, önce bölgeyi tuzlu suyla temizleyecek, sonra gazlı bezle sarmadan önce yarayı balla kaplayacaklardır. Yakın zamanda yapılan bir çalışmada, ayak ülseri olan 12 hasta bu şekilde bal kullanmış ve üç hafta içinde iyileşmişlerdir. Ayrıca ağrının azaldığını da bildirmişlerdir. Bal, daha önce ayak ülserleri için antibiyotik kullanmış olabilecek diyabetli kişiler için özellikle yararlıdır. Bakteriler bazen antibiyotiklere direnç gösterebildiklerinden, bal başka bir iyileştirme seçeneği olabilir.

Bütün bu bilgilere rağmen şeker yarası ciddi ve hata yada gecikme durumunda bacağın kaybı ile sonuçlanabilecek ciddi bir sorundur. Doktor kontrolü altında olmadan bireysel uygulamalarla tedaviye girişilmemelidir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bacaklardaki damar hastalığı nedeni ile ne zaman doktora görünmeliyim?

Devamını Oku
Bacaklardaki damar hastalığında başlıca tedavi yöntemleri nelerdir?

Yaşam tarzında yapılacak bazı değişiklikler: Örneğin sigaranın bırakılması, yürüyüş, ayak bakımı ve hastalık için risk oluşturan yüksek kolesterol, yüksek tansiyon, şeker hastalığı ve şişmanlığın tedavisi, İlaç tedavisi, Anjioplasti ve stent, Cerrahi

Devamını Oku
Kılcal damar tıkanması tedavisi nasıl olur?

Devamını Oku