Tıkalı Damarların Tedavisi Nasıldır?

Özellikle bacaklardaki damarın tıkanıklıklarında en klasik tedavi yöntemi damar ameliyatıdır. Bu bir baypas ameliyatıdır. Bu durumda yapılması gereken şey hastanın tıkalı olan bölümünün üstü ila altı arasında bir yapay damar veya hastanın kendi damarı kullanılarak kanın akmasını sağlayacak bir yol oluşturulmasıdır. Ancak bu ameliyatın kesin gerektirmesi, ameliyatın belirli oranda anestezi gerektirdiğinde birtakım zorlukları vardır. Günümüzde hala başarılı uygulanan en sık uygulanan tedavi şekli ile olmakla beraber daha yeni tedavi şekilleri de gündeme gelmiştir. Bu arada en önemlileri anjiyo grafi işlemi esnasında tıkalı olan damarın tedaviye geçilip daha sonra tıkalı olan bölüme ya da daralma olan bölüme balon yapılmasıdır. Özellik le son yıllarda ilaç kaplı balonlar buyum umut vadetmektedir. İlaç kaplı balonlar tıkalı bölüme balon anjiyo plasti yapılıp damarlar açıldığında çok daha uzun süre açık kalabilmekte ve cerrahiye benzer oranda yani baypas ameliyatına benzer oranda başarılı oranlar sağlayabilmektedir.

Eğer tıkalı damar çok daha uzun bir bölüm içeriyor ise bu durumda aynı baypas ameliyatına bezer bir şekilde ancak bu sefer anjiyo grafik yolla yani damarın içerisine yapay damarın stant ile kaplanmış bir yapay damarın yerleştirilmesi söz konusudur. Bu sayede günümüzde artık baypas ameliyatları yerlerini büyük oranda balon veya içeriden stant yerleştirilmesi işlemine bırakmıştır. Bu yönteme hatta kapalı baypas ameliyatı denmektedir. Sistem veya bu tedavi hastalar için son derece uygundur.

Sadece kasıktan bir kateter hastaya yerleştirilmektedir ve bu katater üzerinden hastaya yapay damar, damarın içerisine yerleştirilmekte ve bu sayede hastaya hiçbir kesik ve dikiş yapılmadan tıkalı olan damar açılmakta ve uzun sürede bu damar açık kalabilmekte. Bu sayede hastalara ameliyat yapılmadan hastalar ciddi bir sıkıntı çekmeden tıkalı olan damarın tedavisini yapmak mümkündür. Bu konuda daha detaylı bilgiye www.cuneytkoksoy.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Toplardamar Tıkanıklığının Tedavisi Nasıldır?

Toplardamar Tıkanıklığının, pıhtı oluştuğu zaman eğer tedavi edilmemiş ise yıllar sonra ortaya çıkabilen veya aylar sonra ortaya çıkabilen ciddi problemler ortaya çıkarır.

Devamını Oku
Damar Hastalıklarına Bağlı Yürüme Ağrısı

Damar tıkanıklığı oluşumundaki en yaygın neden damar sertliğidir.

Devamını Oku
Damar Hastalıklarında Balon Uygunluğu

Balon uygun olmadığı ya da çok daha uzun tıkanıklıklarının söz konusu olduğu durumlarda stentlerin kullanılması bazen yapay damarla kaplı olan stentlerin kullanılıyor olması aslında tıkalı olan damarların açılmasına bu sayede herhangi bir engelle kar

Devamını Oku