Toplardamar Tıkanıklıkları ve Tedavisi

En sık toplar damarlar içerisinde pıhtı oluşması sonucunda ortaya çıkan bir sorundur. Oluşan durum ilk etapta acil bir sorundur. Bacakta ani olarak ortaya çıkan şişme, ağrı, morarma ile karakterize edilir. Bazen bu damardan pıhtı akciğere artıp ölümcül sonuçlarda yaratabilir. Böyle bir hasta çeşidi tedavi yöntemi ile tedavi edildikten sonra yıllar içerisinde bu hastanın bacaklarında giderek artan oranlarda şişme, varislerin görülmesi, morarma, renk değiştirme ve Venoz ülserler. Yani yaralar oluşabilir. Böyle durumlarda yapılması gereken şey her şeyden önce ilk etapta hastanın daha iyi pıhtı oluştuğunda kriz tedavi yöntemi yerine pıhtının özel birtakım ilaçlar var tekniklerle ortadan kaldırılmasıdır. Bunlar pıhtıyı eritici lan yöntemlerdir. Bu sayede pıhtıyı eritildiğinde bacaktaki toplar damar kan akımındaki normale döndürülebilir.

Eğer bu tedavi başarısız olmuş ya da denenmemişse, bu tedavi yöntemini yitirmişse hasta yapılması gereken şey tıkalı damarların yıllar sonra tekrar açılmasıdır. Bunun için günümüzde özellikle son 10 yıldır giderek artan oranda kullanılan ve ülkemizde ilk kez tarafımızdan başlatılmış olan toplar damar tıkanıklıklarını stapter ile açılması uygulanması son derece başarılı bir yöntemdir. Hastanın kasıklarından ilerletilen toplar damarlarının içerisine ilerlenir ve toplar damarlarının içerisine stent yerleştirilerek toplar damarlarının önündeki kan akımını engelleyen unsur ortadan kaldırılır ve bu sayede hastaların şikayetlerinde çok büyük oranda hemen hemen tama yakın oranda bir rahatlama sağlanır. Günümüzde toplar damar tıkanıklığı tedavisinde en etkili yöntem budur.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Damar Hastalıklarında Balon Uygunluğu

Balon uygun olmadığı ya da çok daha uzun tıkanıklıklarının söz konusu olduğu durumlarda stentlerin kullanılması bazen yapay damarla kaplı olan stentlerin kullanılıyor olması aslında tıkalı olan damarların açılmasına bu sayede herhangi bir engelle kar

Devamını Oku
Tıkalı Damarların Tedavisi Nasıldır?

Özellikle bacaklardaki damarın tıkanıklıklarında en klasik tedavi yöntemi damar ameliyatıdır.

Devamını Oku
Toplardamar Tıkanıklığının Tedavisi Nasıldır?

Toplardamar Tıkanıklığının, pıhtı oluştuğu zaman eğer tedavi edilmemiş ise yıllar sonra ortaya çıkabilen veya aylar sonra ortaya çıkabilen ciddi problemler ortaya çıkarır.

Devamını Oku