Variste Modern Cerrahi Yöntemler

Varisin tedavisinde teknolojik ilerlemeler uygulanmakta olan cerrahi yönteminin de kendi içerisinde büyük oranda düzenlenmelere yol açmıştır. Bugün, eskiden olduğu gibi büyük kesimlerle, büyük dikişlerle yapılan varis ameliyatları tarihe karışmıştır. Varis ameliyatlarında çok başarılı bir şekilde lazer ve radyo frekans da olduğu gibi hasta için son derece konforu şekilde yapılmaktadır. Buradaki esas fark hastaların ameliyat öncesinde çıkartılacak olan varisli damarının işaretlenmesidir. Bu işlem ultrasonografi eşliğinde yapılmaktadır.

Dolayısıyla ameliyattaki başarıyı belirleyen esas unsur ameliyat öncesi yapılan ultrasonografi planlama harita (aynı bir askerin savaşı planlamasında olduğu gibi) ultrasonografi harita başarıyı belirleyen en önemli etkendir. Bu işlem ameliyat öncesi işaretlenmiş damarlara çok basit anestezi yöntemleri altında cerrahi işlem yapılmakta. Hiçbir şekilde fazla doku kesilmeden sadece damarın olduğu bölgeye kesit yapılıp, o bölgeye ulaşılıp bölgedeki damar çıkarılabilir. Ve çıkartılma esnasındaki yaralanma, doku hasarı en az düzeyde olmaktadır. Yapılan kesiler milimetrik bölümde olmaktadır.ve yapılan kesiler çok pasifik yöntemlerle dikilmekte ve böylece hiç iz kalmayacak şekilde tedavi sonlandırılmaktadır. Tedaviden sonra hastalar o gün evlerine gidebilmektedirler. Ertesi gün sargılarını çıkarıp varis çorabı giyebilirler, varis çorabı genellikle cerrahiden sonra minimum 1 hafta giyilmesi önerilir. Ancak ideal giyilme süresi 4 ila 6 haftadır. Bu tedavi sonrası hastalarımız varis çoraplarını çıkarabilirler.

Günlük hayatlarına devam edebilirler. Varis cerrahisi yapıldıktan sonra günlük yaşamına dönmesi 1 ila 3 hafta içerisinde değişebilir. Yani hasta ameliyattan sonra 1. Haftada işinin başına arzu ederse dönebilir. Varis ameliyatı eskisine oranla başarılı, konforlu ve etkin bir tedavi haline dönmüştür.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Menopoz döneminde varisler neden çoğalır?

Devamını Oku
Varisli Hastaların Yaşamlarında Dikkat Etmesi Gerekenler

Gerek varisli hastalar gerekse varis tedavisi olmuş hastalar yaşamlarına dikkat etmeleri gereken bazı unsurlar vardır.

Devamını Oku
Eğer varisler tedavi edilmez ise ne olur?

Çoğu kez varisler ciddi bir sorun oluşturmazlar. Ancak sorunun kimde gelişeceğini tahmin etmek genelde imkansızdır. Oluşabilecek başlıca sorunlar (komplikasyonlar):

Devamını Oku