Prof. Dr. Cüneyt Köksoy

Bacağımdaki ağrılar için gittiğim doktor yapılan Doppler sonrası venöz yetmezlik olduğunu ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ancak bacağımda hiç varis yada şişlik yok yine de ameliyat olmalımıyım?

Venöz yetmezlik yada varis için Doppler hasta ayakta durarak yapıldığında güvenilirdir.Eğer Doppleriniz siz ayakta iken yapılmış ise güvenilirdir. Ancak ağrı dışında başla şikayetinizin olmaması ağrınızın bir başka nedenden kaynaklanabileceğini düşündürür. Doktorunuzla bir kez daha görüşerek emin olmalısınız. Bacağınızda hiçbir belirti yok ve ağrınız başka bir hastalıkla ilgili ise Doppler ne derse desin ameliyat olmanız gereksizdir.

© Copyright 2016 - Cüneyt KÖKSOY