Varis

Varis Nedir?

Bu problem çoğunluklukla bacaklarda deri altında mor ve yeşil renkte damarların görülmesine neden olmaktadır.

Devamını Oku
Varis Çeşitleri

Varis, özellikle genetik yatkınlığı bulunan kişilerde olmak üzere, ayakta fazla durulan ya da uzun saatler hareketsiz kalınan meslek gruplarında ağırlıklı olarak ortaya çıkan bir toplardamar hastalığıdır.

Devamını Oku
Varise Neden Olan Faktörler

Varisli damarlar, cilt altında mavi ve mor renkli damarların görülmesi ile fark edilmektedir. Bunun yanı sıra çapı daha büyük damarlarda gelişen varisler; cilt altında kıvrımlı şişliklere neden olmaktadır.

Devamını Oku
Variste Tanı

Varis; kısaca cilt altından damarların görülmesi olarak tanımlanabilmektedir. Buna karşın varisli damarın konumun anlaşılması ve varis oluşum nedenlerinin saptanması amacı ile ayrıntılı bir tanı sürecine ihtiyaç duyulmaktadır.

Devamını Oku
Kılcal Damar Varisleri

İnsan vücudunda çok sayıda kılcal damar bulunmaktadır. Çapı en küçük olan bu damarlar; bacak bölgesinde varis problemine maruz kalarak cilt altından görülmektedir. Tıp literatüründe Telanjektazi olarak tanımlanan kılcal damar varisleri çoğunlukla, uy

Devamını Oku
Genital Bölge Varisleri

Genital Bölge Varisleri Özellikle kadınlarda pelvik bölgesinde kronik ağrı yaşanabilmektedir. Sık karşılaşılan bu ağrı durumu özellikle kadınlarda %30 oranında görülmektedir. Karın bölgesinin altında hissedilen bu ağrının kaynağı genital bölge varisl

Devamını Oku
Nüks Varis

Ancak nüks varis demek ameliyattan sonra herhangi bir varisin ortaya çıkması demektir ve bu hastanın tekrar en baştaki şikayetlerinin aynen geri dönmesi demek değildir.

Devamını Oku
Bacakta Varis

Dolaşım sistemi bozuklukları uzun süreçte meydana gelen ve kişinin günlük yaşamında önemli şikayetlere yol açan problemlerdir. Toplardamar hastalıklarından toplum içerisinde en sık karşılaşılanı bacakta varis problemidir.

Devamını Oku
Varis Tekrarı (Nüks Varis)

Varis tedavisinden sonra tekrar varis oluşumu yaşanabilmektedir. Bu durumun yaşanma olasılığı yaklaşık %25 ila %30 arasındadır.

Devamını Oku